Uppsalahem logotype

Förvaltning

Förvaltningen är vår kärnverksamhet där vi tar hand om våra hus och hem. Vi har runt 17 000 bostäder som är fördelade på våra fyra distrikt: västra, östra, södra och Studentstaden. På våra distrikt jobbar bland annat fast­ighetsarbetare, fastighetstekniker, förvaltningsassistenter, förvaltare och skadesamordnare. 

Här jobbar vi med att ta emot felanmäl­ningar, synpunkter och idéer från våra hyresgäster. Vi reparerar, underhåller och sköter om våra gårdar och hus genom att till exempel rensa ogräs, klip­pa buskar, städa trapphus, rensa avlopp, mäta inomhustemperaturer, byta packning i packa och byta eluttag. Vi välkomnar även nya hyresgäster, tar emot uppsägningar, besiktigar samt hyr ut lägenheter, parkeringar, garage och lokaler.

En annan del av förvaltningen är bostadsservice, härifrån utgår våra specialister inom bland annat snickeri, måleri, elektricitet, VVS-montering, driftteknik, anläggningsarbete, vitvaror och fordonsmekanik. Det är inte bara skötsel, reparationer och underhåll som vi jobbar med utan vi utför även anläggningsarbeten samt om- och tillbyggnader. Vi kan till exempel hjälpa hyresgästerna att måla om eller reparera deras trasiga spis. Det kan även vara ett trasigt staket som behövs lagas eller en lekplats som behöver reparation.

Förvaltningsutveckling är en del av vår förvaltning där vi jobbar med att hela tiden stödja och utveckla förvaltningen. Vi driver hyresförhandlingar, hanterar bostadssociala frågor, hyr ut verksamhetslokaler, handlägger ansökningar om byten, andrahand och överlåtelser samt hanterar hyresjuridiska frågor. 

En annan del är att utveckla vår Bobutik där hyresgäster kan beställa nytt golv, nya köksluckor eller kanske välja ut en snygg tapet. För att vi ska kunna få ännu nöjdare hyresgäster jobbar vi även med att genomföra en årlig NKI-undersökning. Där får vi ta del av våra hyresgästers tankar och idéer så att vi vet vad vi kan göra för att bli ännu bättre.

På förvaltningen jobbar vi nära våra hyresgäster och hjälper dem att förbättra deras vardag. Den känslan är svår att slå! 

 

Möt fastighetsteknikern Mukthaar

Jobbar du redan på Uppsalahem?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@uppsalahem.se