Ekonomi

Vi på ekonomiavdelningen arbetar med en mängd olika ekonomifrågor bland annat uppföljning och rapportering, redovisnings- och inköpsfrågor samt juridiska frågor.

Till vår ägare och vår styrelse rapporterar vi vårt ekonomiska läge och håller koll på samt analyserar våra intäkter och kostnader. Det är vi som sköter hyresaviseringar och har kontakt med hyresgäster när de har funderingar om hyresbetalningar. Vi hanterar även bokföring, bankbetalningar och avstämningar, ser till att lagar och regler inom redovisningsområdet följs och inte minst stödjer vi andra avdelningar i många olika ekonomiska frågor.

Uppsalahem omfattas av lagen om offentlig upphandling och där har vi ett stort ansvar. Vi gör affärsmässiga inköp och upphandlingar, både för att följa lagen men lika mycket för att göra bra avtal för bolagets bästa. Alla produktområden som ska upphandlas planeras av oss och vi ser till att upphandlingen startar i god tid innan de gamla avtalen går ut, om ett avtal ska förlängas gör vi även det. När någon avdelning behöver hjälp med upphandling och inköp av en vara, tjänst eller entreprenad ser vi till att de får det stöd och de råd som behövs.

Vi jobbar även med ett brett spann av juridiska frågor. Det kan röra sig om allt från att ta fram och granska avtal, hantera skadestånds- eller entreprenadjuridik till att hantera fastighetsrättsliga eller hyresjuridiska frågor. Med vår juridiska kompetens stödjer vi hela bolaget i juridiska frågeställningar och ser även till att personuppgifter hanteras på ett korrekt sätt.

En annan viktig del som vi ansvarar för är de strategiska ekonomifrågorna, till exempel fastighetsvärdering, utveckling av vår budget- och prognosprocess samt att stötta cheferna i deras budgetansvar under budget- och prognosarbetet.

Vill du jobba tillsammans med oss?

 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Uppsalahem?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@uppsalahem.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor